Autobusne karte – subvencije

Protekle godine tvrtka Promet d.o.o. odobravala je popuste od 50% na ekonomsku cijenu karte i to svima: umirovljenicima, nezaposlenim građanima, učenicima i studentima. Tako su svi oni mogli nabaviti kartu po cijeni 50% nižoj od ekonomske cijene u kioscima Prometa.
Općina Podstrana je u 2011.g. pored toga subvencionirala po 50 kn mjesečno za učenike, te iz Proračuna plaćala određeni iznos Udruzi umirovljenika za subvencioniranje karata za umirovljenike. Ostale kriterije dobivanja karata za umirovljenike definirala je Udruga umirovljenika.

Zbog izuzetno teške ekonomske situacije Promet d.o.o. je ove godine ukinuo sve gore navedene popuste, te sve kategorije građana moraju platiti punu cijenu karte. Ovim su se građani Općine Podstrana našili u situaciji da moraju platiti dvostruko veću cijenu u odnosu na onu iz prošle godine.

Općina Podstrana je za subvencioniranje karata raznih kategorija građana i nabavku autobusa u Proračunu za 2012.g. izdvojila cca 1.000.000,00 kn što je najveći iznos subvencije od kada postoji Općina (prošle godine je izdvojeno za autobusne karte 170.000,00 kn za učenike i 120.000,00 kn za umirovljenike).

Ove godine Općina je odlučila subvencionirati 50% cijene karta za studente i učenike, te po određenim kriterijima u dogovoru s Udrugom umirovljenika i 50% cijene karata  umirovljenicima (ovisno o visinu mirovine, te broju članova domaćinstva).
Sve informacije možete dobiti u Udruzi umirovljenika na br. tel.  333-670, kontakt osoba: Branko Vranić.

Pored toga Općina Podstrana će isplatiti po 50 kn mjesečno za učenike srednjih škola (500 kn godišnje  jednokratno). Svi učenici i studenti s traženom dokumentacijom trebaju se javiti u Općinu Podstrana koja će popis studenata i učenika koji imaju pravo na umanjenu cijenu dostaviti Prometu d.o.o.

Bez obzira na navedene rokove iz javnog poziva Općina Podstrana će zaprimati zahtjeve i nakon navedenog roka, a najkasnije do 30.3.2012.g.

Dokumentacija koju treba priložiti:

  • Obrazac Adobe Acrobat
  • Fotokopija osobne iskaznice oba roditelja  kao dokaz da su stanovnici Općine Podstrana
  • Potvrda Potvrdu škole  / fakulteta o upisu u 2011./2012.g. pedagošku godinu
  • Potvrdu o podmirenju svih obveza prema Općini Podstrana

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content