Urnebesna komedija “39 stepenica” oduševila podstranjsku publiku

 

Urnebesna komedija „39 stepenica“ oduševila podstranjsku publiku. Sinoć, 12.07. u očaravajućem ambijentu Gornje Podstrane nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane koji su željeli vidjeti višestruko nagrađivanu predstavu.

Roman Johna Buchana “39 stepenica” postao je slavan kroz Hitchcockov film iz 1935. u kojem je majstor trilera pretvorio roman u uzbudljivu filmsku priču. Ova kazališna adaptacija koristeći se najboljim elementima klasika, filmska sredstva zamijenjuje maštovitom scenskom igrom u kojoj sve uloge igra samo četvoro glumaca. Upravo njihove glumačke transformacije kroz nešto više od sat ipo vremena trajanja prestave oduševile su publiku. Osim glavnog lika Richarda Hannaya kojega izuzetno dobro glumi Filip Jurčić i koji je konstanta predstave, ostalih troje glumaca glume više od jednog lika. Izvrsna Jelena Hadži Manev glumi Annabellu, Pamelu i Margaret, te izuzetni Goran Košija i Mladen Kovačić koji u nekim scenama, doslovce u sekundi, mijenjaju likove, glume novinare, špujune, inspektore, seljake i još mnogo toga… Tako se poznati filmski triler pretvara u scensku parodiju s nizom komičnih efekata i gegova, u zahtjevan scenski predložak koji traži odlične glumce, dinamičnu režiju i maštovitu scensku postavku. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu.

Inače, “39 STEPENICA” je priča o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su ubili ženu u njegovu stanu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, tokom bijega, zatraži pomoć djevojke Pamele… Ova predstava nastala je suradnjom tri kazališta; Ludens teatra, Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh, a režiju potpisuje Franka Perković.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content