Otvorenje parkinga i zgrade turističke zajednice

Općina Podstrana je prije dvije godine krenula u pripremu dokumentacije za izgradnju obalne šetnice duge 7 km s kompletnom infrastrukturom /plaže, pješačka šetnica,  biciklistička staza, zelene površine, rasvjeta kanalizacija, voda, igrališta itd./ Naručeni su idejni i glavni projekti u vrijednosti od 2.700.000,00 kn.  Izrađen je idejni projekt, te  ishođena lokacijska dozvola. Glavni projekt je pri kraju, te do kraja listopada očekujemo i potvrdu glavnog projekta /građevinska dozvola/. Međutim izgradnja obale je praktično već započela izgradnjom dječjeg igrališta uz rijeku Žrnovnicu površine 1.300 m2, jedog od najljepših takvih igrališta u Dalmaciji i prvim u Podstrani,  vrijednosti  450.000,00 kn. Nedavno je završena izgradnja parkinga s kompletnom infrastrukturom površine 4.500 m2 sa 170 parkirnih mjesta, vrijednosti 2.400.000,00 kn /s PDV-om/. Na istom prostoru završena je obnova Turističke zajednice s okolišem, gdje smo dobili novih cca. 100 m2 za rad brojnih podstranskih udruga, te uređen okoliš zgrade. Vrijednost ove investicije je 500.000,00 kn.

Ovaj prostor koji smo donedavno nazivali pustinja ili Sinaj, oplemenjen je s novih 6000 m2 prostora u skladu s postojećom prostorno planskom dokumentacijom .

Upravo se završava izgradnja istočne obale ušća rijeke Žrnovnice koju izvode Hrvatske vode.

Vrijednost obalne šetnice procjenjuje se na cca. 25 milijuna €. Općina je već poduzela sve potrebne korake da se ovaj projekt kandidira za natječaje za kohezijske i strukturne fondove EU.

Nadamo se da će ova šetnica biti dio toliko željene šetnice od Bačvica do Omiša što bi bio pravi biser Mediterana.

Svi ovi projekti sastavni su dio tzv. Podstranske  Zapadne obale, koja će svojom površinom, kada bude konačno uređena znatno  nadmašti onu splitsku, jer proteže se od ušća Žrnovnice do Hotela Lav .

Projekt cijele obale podjeljen je u 6 etapa, odnosno dvije glavne cjeline /od ušća rijeke Žrnovnice do hotela „Lav“, te od Hotela „Lav“ do Mutograsa/ .

Otvorenje zgrade turističke zajednice
Otvorenje zgrade turističke zajednice

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content