Klapa Praska
Klapa Praska

Publiku oduševila klapa „Praska“ iz Podstrane

Grand prix ovogodišnje Večeri popularne klapske pisme, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, otišao je u ruke domaćina, mješovite klape Kampaneli iz Donjih Kaštela za izvedbu obrade pjesme Jubavi mala, dok je po mišljenju publike na Poždorinama u Kaštel Kambelovcu najbolja bila muška klapa Praska iz Podstrane, koja je svih osvojila izvrsnom obradom pjesme Bam bam ba ba lu bam.

Druga nagrada žirija otišla je u ruke muške klape Tragos, jedne od najnagrađivanijih sudionika kaštelaskoga festivala, koji su već po tradiciji izveli pjesmu „Marčelina“ Tome Bebića, , dok je trećeplasirana po ocjeni stručnoga suda bila ženska  klapa Neverin iz Kaštel Lukšića i pjesma Dajem ti srce .

Prema glasovima publike prvo mjesto osvojila je naša klapa „Praska“, druga nagrada pripala je klapi Kampaneli, dok je trećeplasirana bila klapa Tragos.

Klapa Kampaneli tako se, osim Grad prixom okitila i prvom nagradom za najbolju obradu i drugom nagradom publike, a premda su ih očekivali, njihov broj ih je iznenadio, kazala nam je neposredno nakon proglašenja rezultata voditeljica klape Mira Đukić Milašević.

Stručni žiri ove je večeri dodijelio i nagradu za najbolju obradu, a ona je pripala Dušku Tambači za  pjesmu Jubavi mala, drugoplasirani je bio Ivica Kaleb s pjesmom Teške boje, a na trećem mjestu se našao Blaženko Juračić sa svojom Bam bam ba ba lu bam .

Praska_Kastela_2013-01Zadovoljstvo završnom Večeri popularne klapske pisme – Kaštela 2013. nije krio ni umjetnički direktor Milivoj Rilov, dajući joj ipak ocjenu četiri plus zbog nekih tehničkih grešaka koje su mu, kako je kazao, kao perfekcionistu zasmetale.

Napomenimo i da su mediji popratili ovaj događaj koji su zabilježile i kamere HTV-a, a točan termin prikazivanja još nije poznat.

Čestitke klapi „Praska“ za ostvareni uspjeh, uz želju za daljnjim uspješnim nastupima.

 

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content