Akcija iz Podstrane: Obnovit ćemo jednu potopljenu kuću u Slavoniji!

Netko želi pomoći Slavoniji i Posavini donacijama, netko će i slijedećih dana biti na raspolaganju, a iz Općine Podstrana nadomak Splita odlazi pomoć u Posavinu slučajnim odabirom, jer uz kombije i 50 tisuća kuna koje su već uplaćene, Podstrana će potopljenoj općini Drenovci obnoviti i jednu kuću. Kako slučajno pitali smo Mladena Bartulović, načelnka Podstrane.

–Što da vam kažem? Gledamo te slike, snimke strahota u Slavoniji, Posavini najgore je u Gunji, tamo kod Rajevog sela, općina Drenovci, odem na internet, pronađem broj mobitela načelnika Jakše Šestića, ne znam čovjeka, nemam pojma u kojoj je stranci, kažem mu da ćemo mu uplatiti pomoć, da će mu sutra otići kamion svega što im treba put Drenovaca.

Kažem mu i da smo odlučili obnoviti jednu kuću, po njihovom izboru, oni znaju kome je najpotrebnije, a pomagat ćemo i dalje…

Imamo mi tu pametnih i vrijednih ljudi, nema tko neće pomoći. I to vam je sve. Nema se tu što puno reći, treba ljudima pomagati, a pomoć će im trebati još, Općina i mještani Podstrane su uz njih.- kaže Bartulović.

Vjeruje da će na isti način pomoći i svi drugi, na kraju krajeva zašto nas ima nešto više od 4 milijuna nego da jedan drugome pomažemo, umjesto da se svađamo i ljutimo. Pokažimo prirodi da možemo. To je tako lako, potrebno i prirodno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: CROPIX

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content