Proslava Dana Općine i nebeskog zaštitnika sv. Ante u znaku uručenja nagrada

Podstrana će biti druga Opatija

U povodu obiljevažavanje Dana općine Podstrana i blagdana sv. Ante, nebeskog zaštitnika te poljičke općine, a u nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja i dožupan Ante Šošić, gradonačelnici i načelnici susjednih općina, u hotelu “Le Meridien Lav” održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su uručene općinske nagrade.

DSC_5050Sve što je u Podstrani napravljeno posljednjih godina, rezultat je marljivog rada ovdašnjih ljudi. Brojni projekti, planirani prijašnjih godina, privode se kraju, a mnogi se planiraju, kazao je općinski načelnik Mladen Bartulović. Među većim komunalnim projektima, spomenuo je šetnicu duž cijele obale, kanalizaciju, uređenje puteva, novu školu, turizam… itd što bi Podstranu svrstalo u drugu Opatiju.

DSC_5059Zlatko Ževrnja rekao je da Općina može računati na potporu Županije, posebice pri realizaciji gradnje nove škole, a i drugih projekata.

Uručene su i nagrade. Osobnu nagradu dobio je Miroslav Selak, za poseban doprinos u razvoju tehničke kulture, odgoju i obrazovanju, dok je skupnu nagradu dobila Udruga lovaca dragovoljaca Domovinskog rata 1991. Zahvalnice su dobile mlade sportašice Ivana Prizmić, Ivona Jovanović, Katarina Bogdanović i Srđana Kuzmanić. Nagrada za životno djelo pripala je Luku Mariću Banji, za promicanje kulturnih vrijednosti i tradicijske baštine Poljica i Podstrane.

Uručene su i nagrade za uspjehe u turizmu. Nagrada za doprinos u turizmu pripala je Jeleni Žanić Mikuličić, najbolji “hospitality” djelatnik je Zlata Krželj, a najbolji mali hotel u Podstrani je hotel “Split”, a najbolji veliki hotel he “Le Meridien Lav”. Najbolji mali iznajmljivač je Duško Minigo, a najbolji novi iznajmljivač je Luka Bakota. Najbolju renovaciju hotela napravila je rezidencija “Duzich Marion” a najbolju gastroponudu pruža restoran “Amigos”. Nagradu za životno djelo u turizmu osvojila je obitelj Martina Mikuličića, a nagrada za najstarijeg iznajmljivača pripala je Ninu Caru.

U glazbenom programu nastupila je ženska klapa “Kurjože” i muška klapa “Praska”.

Prostava blagadana sv. nastavila se sv. misom u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja (umjesto u crkvi sv. Ante u Gornjoj Podstrani), s početkom u 10 sati, s procesijom, koju je predvodio župnik don Petar Dukić, u koncelebraciji sa župnikom iz Strožanca don Antom Čotićem.

U 19 sati održana je misa s blagoslovom djece.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content