Počelo je!

Rad je prepoznat !

Proteklih 5 dana u posjeti Podstrani bili su visoki dužnosnici iz Poljske.

Na poziv TZ Podstrana i Općine Podstrane naši gosti bili su Protas Jacek-župan Warminsko-Mazurskie regije, Andrzej Dowgiallo-predsjednik turističke zajednice i Lukasz Bielewski -direktor ureda za međunarodnu suradnju.
Podstrana je svojim radom i svojim projektima i prijedlozima uspjela postići dogovor o međunarodnoj suradnji na višem nivou sa naznakom na:

– konkretnoj edukaciji, usmjeravanju i pomoći pri pisanju, apliciranju i realizaciji sredstava iz EU fondova za projekt šetnice

– konkretnoj pomoći pri lobiranju unutar struktira odbora EU za sufinanciranja strateških projekata na području Općine Podstrana

– gostovanju općinskih kadrova na specijalističkom studiju organiziranom posebno za nas radi usavršavanja za provedbu i realizaciju navedenih projekata

– implementaciju turističkih sadržaja Podstrane u sistem touroperatora u njihovoj regiji  (u sezoni samo iz njihove regije 50 autobusa dnevno ide za Međugorje) prvenstveno kroz difuzni hotel koji Podstrana upravo razvija i koji će biti u funkciji do veljače 2015.

Ovo je prvi uspjeh i korak Podstrane pri realizaciji ovakvih projekata sa velikim značajem jer je navedena regija sa kojom smo se uspjeli povezati prvak u privlačenju sredstava iz fondova.

Regija  Warminsko-Mazurskia samo je prošle godine privukla dvije milijarde eura iz europskih fondova. U proteklom razdoblju već su odradili poticanje i restrukturiranje razvojnih projekata u turizmu, eko marine, industrijske poticaje, poljoprivredne poticaje i sl.

Novo prijateljstvo i suradnja samo je početak realizacije “velikih ideja ” u Podstrani jer su naši partneri prepoznali rad, planiranje logičnog razvoja i ogroman potencijal koji Podstrana ima.

Kako kažu iz Tz i Općine; zahvaljuju se svima koji su im pomogli u realizaciji ovog posjeta, lobiranju, smještaju i dr.

Ovo je također samo prvi lobistički uspjeh.. a o slijedećima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.. kaže načelnik Bartulović.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content