Poziv na radni sastanak

Općina Podstrana započela je s procesom izrade Strateškog razvojnog programa za razdoblje 2015. – 2020. koji predstavlja osnovni preduvjet za povlačenje bespovratnih financijskih sredstava EU fondova i programa, ali i koji definira probleme naše lokalne zajednice, te pruža smjernice i buduće ciljeve razvoja naše općine.

Jedno od temeljnih načela Strateškog razvojnog programa općine Podstrana je načelo partnerstva i suradnje između javnog, privatnog i civilnog sektora. Navedeno načelo podrazumijeva uključivanje i suradnju svih predstavnika lokalne zajednice – od poduzeća, obrtnika, OPG-a, javnih institucija do organizacija civilnog društva. Partnerstvo je način kojim Općina Podstrana želi potaknuti sudjelovanje javnosti u lokalnom (općinskom) razvoju.

Primjena navedenog načela obuhvaća organizaciju i provedbu različitih aktivnosti, među kojima je i provedba radnih sastanaka na koji će biti pozvani svi lokalni razvojni dionici. Ovim putem, Općina Podstrana poziva sve poduzetnike i obrtnike, poljoprivrednike, javne ustanove i neprofitne udruge na radne sastanke koji će se održati dana 16. lipnja 2015. godine u prostorijama Općine Podstrana i to u slijedećim terminima:

  • 17,00 h – radni sastanak sa predstavnicima privatnog sektora (gospodarstvenici, poljoprivrednici)
  • 19,00 h – radni sastanak sa predstavnicima javnog i neprofitnog sektora

Tema navedenih radnih sastanaka obuhvaća prikupljanje relevantnih informacija i podataka potrebnih za izradu ocjene postojećeg gospodarskog i društvenog razvoja, te identifikaciju problema, izazova i potreba s kojima se lokalni razvojni akteri svakodnevno susreću.

Kako partnerski pristup osigurava da svi koji imaju određen interes u pojedinoj odluci o razvoju općine Podstrana budu uključeni u njeno donošenje, a Vaše mišljenje nam je vrlo značajno, nadamo se da ćete se odazvati radnim sastancima, te svojim sudjelovanjem aktivno doprinijeti uspješnom razvoju naše općine.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content