Svečana sjednica Općine Podstrana

10. lipnja 2015.g.
Le Meridien Lav 19:00 sati

Tonovima hrvatske himne Lijepa naša domovino, u izvedbi klape Praska, započela je ovogodišnja svečana sjednica Općine Podstrana.

Minutom šutnje odana je počast onima koji su za slobodu i neovisnost  položili život na oltar Domovine, kao i prvom predsjedniku lijepe naše, pok. dr. Franji Tuđmanu.

Pozdravljeni su svi prisutni uvaženi gosti i prijatelji Općine Podstrana, a posebnim pljeskom pozdravljeni su: Splitsko-dalmatinski župan gospodin Zlatko Ževrnja, general Ante Gotovina sa suprugom, zamjenik župana gospodin Ante Šošić, brojni gradonačelnici, načelnici i njihovi zamjenici, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i državnih tijela, predstavnici općinskih vijeća, predstavnici gradova prijatelja Općine Podstrana, naši svećenici i predstojnica samostana sestara Franjevki, ravnateljica O.š. Strožanac, Veliki knez Društva Poljičana, predstavnici braniteljskih i drugih udruga Općine Podstrana, bivši načelnici, vijećnici Općine Podstrana, predsjednik  i podpredsjednica vijeća te glavni domaćin, naš načelnik, gospodin Mladen Bartulović.

Tijekom svečanosti, prigodnim govorom, nazočnima su se obratili gosp. Tomislav Buljan, predsjednik općinskog vijeća Općine Podstrana, gosp. Mladen Bartulović, općinski načelnik i gosp. Zlatko Ževrnja, župan splitsko – dalmatinski.

Gosp. Mate Aljinović, predsjednika komisije za dodjelu javnih priznanja Općine Podstrana, kratkim sažetkom je upoznao prisutne s ovogodišnjim laureatima.

Zahvalnicu za izniman uspjeh u obrazovanju dobila je gospođica Ana Strikić, prvakinja Europe u natjecanju iz matematike.

Zahvalnicu za požrtvovan rad na dobrobit žitelja Podstrane dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Podstrana.

Gospodinu Slavku Ružiću uručena je osobna nagrada za doprinos u razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Podstrana“.

Za humanitarni rad i doprinos na organizaciji proslave Dana domovinske zahvalnosti, skupna nagrada je uručena Udruzi branitelja „Oluja“.

Načelnik Mladen Bartuloviće uručio je plakete i povelje počasnim građanima Podstrane.

Dugogodišnjom službom i predanim radom u našoj Općini doživotno su nas zadužili naši dosadašnji svećenici kojima smo beskrajno zahvalni. Za izniman doprinos razvoju duhovnog i kulturnog života Općine Podstrana za počasnog građanina ove godine proglašeni su don Ante Čotić i don Petar Dukić.

S posebnim zadovoljstvom najavljen je posljednji laureat Općine Podstrana u 2015.g., istinski heroj Domovinskog rata koji je sinonim pobjede i ponosa  svima nama, čovjek koji je zadužio, ne samo nas, već i generacije koje dolaze, general Ante Gotovina.

Generalu je uručena povelja počasnog građanina Podstrane zbog izuzetnog doprinosa obrani, stvaranju i očuvanju suvereniteta Republike Hrvatske.

Nakon dodjele priznanja, general Ante Gotovina se prisutnima obratio kratkim afirmativnim govorom.

Svečanu sjednicu su, svojim izvedbama, uveličali ženska klapa Kurjože i muška klapa Praska. Nakon sjednice, ugodno druženje uzvanika nastavljeno je na prigodnom domjenku u hotelu Le Meridien Lav.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content