Podstrana se obranila od vatrene stihije

Drage mještanke i mještani,

suočeni s opasnošću velikog požara koji je zahvatio Podstranu, još jednom smo pokazali zajedništvo, veliko srce i dobru organizaciju. Iako su prizori oko nas bili apokaliptični, požar koji je zahvatio Podstranu prouzročio je neznatnu štetu s obzirom na posljedice koje je vatrena stihija mogla prouzročiti. Zahvaljujući odličnoj suradnji vatrogasaca na terenu i Kriznog stožera, u čemu sam i osobno sudjelovao sa svojim najbližim suradnicima, ništa nije bilo prepušteno slučaju. Najzaslužniji za ovakav ishod su vatrogasaci DVD-a Podstrana na čelu sa zapovjednikom Nikolom Bakotom i Slavkom Ružičem – Rusom koji su uložili nadljudske napore kako bi lokalizirali požar i obranili svaki ugroženi objekt. Još jednom smo se uvjerili kako je i više nego opravdana svaka investicija u DVD Podstrana, čija je opremljenost i osposobljenost na iznimno visokoj razini, na što je Općina Podstrana izuzetno ponosna.

Veliko hvala svim okolnim DVD društvima, vatrogascima iz cijele Hrvatske koji su sa svojih 45-50 vozila branili Podstranu, Županu Blaženku Bobanu, dožupanima naše županije Anti Šošiću i Luki Brčiću, Ministru obrane – generalu Damiru Krstičeviću, predsjedniku HVZ Anti Sanaderu, Udrugama i mještanima Podstrane, svim braniteljskim udrugama, lovcima, bajkerima, Hrvatskoj vojsci (posadama kanadera i svim vojnicima), djelatnicima MUP, ekipama Hitne pomoći, Crvenom križu, Torcidi, BBB i ostalim navijačkim skupinama, djelatnicima našeg komunalnog pogona, zaposlenicima Općine, djelatnicima TZ Podstrana, te svima koji su na bilo koji način pomogli – zajedno smo obranili Podstranu.

Župan Splitsko-dalmatinske županije proglasio je elementarnu nepogodu, te ovim putem pozivamo sve koji su eventualno pretrpjeli neku štetu da prate stranicu Općine Podstrana sa daljnjim uputama.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content