Do administracije kraćim i jeftinijim putem

Budući da se približava vrijeme prijava mještana na razne socijalne programe Općine Podstrana, napominjemo da je Općina Podstrana, sklapanjem Protokola za uvid u evidenciju dohodaka i primitaka pod nazivom projekt EDIP, među prvima u Hrvatskoj uspostavila elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom, kako bi se u znatnoj mjeri olakšao i ubrzao rad općinskih službi u interesu bržeg ostvarivanja prava mještana.

Naime, za ostvarivanje određenih prava iz socijalnih programa Općine Podstrana, mještani su obvezni pribaviti potvrdu o ostvarenim prihodima iz Porezne uprave, što zahtjeva značajno vrijeme, ali i troškove odlaska u Poreznu upravu, te troškove upravnih pristojbi.

Stavljanjem u funkciju ovog projekta i protokola mještani više ne trebaju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o prihodima.

Zahtjevom, koji će potpisati u uredu u kojem predaju ostalu potrebnu dokumentaciju, dati će suglasnost da umjesto njih to informatičkim putem učini ovlaštena osoba Općine Podstrana, i to bez naknade.

Zahtjev ima jednokratnu valjanost, dakle može se koristiti samo po zatraženom predmetu i ne može se koristiti uz druge slučajeve, a ovlaštena osoba je obvezna čuvati to kao poslovnu tajnu.

Na ovaj način, mještani će u komunikaciji s općinskom upravom, u navedenim slučajevima, imati jedan korak manje i uštedjeti 40 kuna!

Također pogledajte

Edukacija školske djece u OŠ “Strožanac” u Podstrani

Pripadnici našeg DVD Podstrana su održali edukaciju školske djece u OŠ “Strožanac” s ciljem upoznavanja …

Skip to content