Predstavljanje projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun”

Dana 30.04.2019. u prostorijama Općine Podstrana održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun”.

Ukupna vrijednosti projekta je 7.662.376,52 kuna kojega u iznosu od 4.199.999,00 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. Rok za realizaciju projekta predviđen je do kraja svibnja 2020. godine.

Glavni ciljevi projekta su:
• izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Perun,
• informiranje i educiranje lokalnog stanovništva o ulozi i korištenju reciklažnog dvorišta, te pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima u svrhu manjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Konferencija za projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun“ održana je u organizaciji Općine Podstrana, a prisutnima su se pozdravnim govorom obratili načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović i V.d.Pročelnice Upravnog odjela za javnu nabavu, gospodarstvo, društvene djelatnosti i EU fondove Oćine Podstrana Danira Zanki. Prezentaciju projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun” održao je Božen Živaljić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša Općine Podstrana.

Za navedeni projekt iz EU smo dobili gotovo 4,2 mil.kuna, te očekujemo kako će daljnjim radom ovakvih ugovora o sufinanciranju biti još.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content