Drugi partnerski sastanak projekta ECOMAP i predstavljanje projekta na RemTech Expo konferenciji u Ferrari, Italija

Općina Podstrana vodeći je partner projekta ECOMAP – Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA.
U projektu sudjeluje 6 talijanskih i 5 hrvatskih partnera.

Cilj i svrha projekta je zaštita okoliša u svrhu poboljšanja kvalitete mora i obalnog područja.

Predstavnici Općine Podstrana sudjelovali su na Drugom partnerskom sastanku održanom 16.09. i 17.09.2019. godine u Ferrari.

Organizaciju Drugog partnerskog sastanak inicirali su i realizirali projektni partneri Sveučilište u Ferrari i Consortium Future in Research iz Ferrare u Italiji.

Posjet je počeo obilaskom službenih prostorija i laboratorija Sveučilišta u Ferrari. Tijekom partnerskog sastanka, predstavnice Općine Podstrana, Jelena Polić, voditeljica projekta i Andrijana Dedić, financijski menadžer projekta, predstavile su dosadašnje aktivnosti i ostvarene ciljeve projekta, kao i plan budućih aktivnosti. Kao vodeći partner, Općina Podstrana ima ulogu koordinatora i voditelja provedbe projekta, što uključuje izvještavanje i praćenje rezultata svih projektnih partnera te je na tu temu pripremljena kratka prezentacija rezultata proteklog izvještajnog razdoblja.

Dana 18.09.2019. Općina Podstrana je sudjelovala na RemTech Expo konferenciji u Ferrari. RemTech Expo je jedini međunarodni događaj posvećen onečišćenju okoliša, sigurnosti, održavanju i nadogradnji teritorija, klimatskim promjenama i kružnoj kemiji. U sklopu konferencije predstavnice Općine su predstavile projekt ECOMAP, te Podstranu kao poželjnu turističku destinaciju usmjerenu na ekološki održiv turizam i razvoj.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content