Treći partnerski sastanak projekta ECOMAP održan je 4. i 5. studenog 2020. godine u Splitu

Predstavnici udruge Zdravi Grad, PŠD Špinut, DŠR Strožanac i Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split uz potporu vodećeg partnera projekta, Općine Podstrana, organizirali su Treći partnerski sastanak projekta ECOMAP. Sastanak se održao u Splitu u prostorijama Zdravog Grada, a za sve partnere koji nisu bili u mogućnosti doći u Split omogućeno je online sudjelovanje.

Projekt ECOMAP – Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama, doprinosi cilju eko-ravnoteže i eko-učinkovitosti dijeljenjem novih vrsta planiranja za održivost luka i marina u talijanskom i hrvatskom Jadranskom moru kroz: inovativne metodologije, ulaganja u alate i malu infrastrukturu te obrazovanje osoblja i uključenih strana.

Prvi dan sastanka organiziran je radi analize napretka projekta koji je postigao svaki partner i s ciljem planiranja budućih aktivnosti. Kao vodeći partner, Općina Podstrana ima ulogu koordinatora provedbe projekta, što uključuje izvještavanje i praćenje rezultata svih projektnih partnera te su predstavnice Općine Podstrana, gospođe Andrijana Dedić i Jelena Polić, pripremile prezentaciju rezultata proteklih izvještajnih razdoblja.

Drugi dan održan je sastanak Upravnog odbora projekta s virtualnom nazočnošću g. Marina Miletića, projektnog menadžera unutar odjela Joint Secretariat regije Veneto, kako bi se razgovaralo o sadašnjem stanju i budućem razvoju projektnih aktivnosti na koje utječu problemi izazvani pandemijom. Članovi Upravnog odbora pripremili su kratku prezentaciju napretka aktivnosti i razgovarali o mogućim glavnim promjenama u proračunu i aktivnostima projekta.

Nakon završetka sastanka, partneri su posjetili pilot lokacije projekta u marinama Špinut, Strožanac i na plaži u Podstrani kako bi vidjeli napredak u smislu ekološke održivosti, te razmijenili dobre prakse s upraviteljima talijanskih marina i plaža.

Municipality of Podstrana
Andrijana Dedić
Trg dr.Franje Tuđmana 3, Podstrana
00385 21 666600
andrijana.dedic@podstrana.hr
www.italy-croatia.eu/ecomap

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content