Veleposlanik dr. sc. Mario Nobilo primio delegaciju općine Podstrana

Veleposlanik dr. sc. Mario Nobilo primio delegaciju općine Podstrana predvođenu načelnikom g. Tomasović, klapu „Praska“ i kvartet „Porat“ koji su u posjetu prijateljskom gradu Hoveu, Flandrija, od dne 18. – 21. travnja 2013. godine.

Uz riječi dobrodošlice veleposlanik se osvrnuo na rad Veleposlanstva, političku i gospodarsku suradnju Hrvatske i Kraljevine Belgije, posebice na suradnju s Flandrijom, te buduće članstvo u EU. Pozdravio je i podržao ideju promocije Hrvatske popraćenu koncertima klape „Praska“ i kvarteta „Porat“.

Gospodin Miran Tomasović upoznao je veleposlanika sa programom posjete Belgiji, odnosno gradu Hoveu čije prijateljske veze datiraju od 1975. godine kada je grupa veterana 2. svjetskog rata iz Belgije posjetila Podstranu, nakon čega su uslijedili uzvratni posjeti te razmjene sportskih i kulturnih grupa. Programom je obuhvaćeno primanje kod gradonačelnika g. Koena Volkaerts, te prijam u upravi grada Antwerpena koji će im poslužiti u obnovi starih veza dviju luka. Slijede koncerti Klape “Praska“ i kvarteta „Porat“ koji će se održati u gradu domaćinu, u subotu, dne. 20. travnja, u koncertnoj dvorani Grada, te u nedjelju 21. travnja, prilikom službenog otvaranja Dana kulture kada je predviđeno i  druženje s hrvatskom dijasporom i belgijskim prijateljima Hrvatske.

Veleposlanik je prihvatio poziv te se u subotu pridružio delegaciji prilikom koje ih je primio gradonačelnik Hovea u gradskoj vijećnici, polaganju vijenca na spomen obilježje palim žrtvama u II. svjetskom ratu, te večernjem koncertu u gradskoj dvorani. Spontano pjevanje klape i kvarteta na ulicama grada Hovea i Antwerpena izazvalo je oduševljenje slučajnih prolaznika.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content