Povelja o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između ove Općina Pakoštane i Podstrana

Danas 31. srpnja 2014. načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović, zamjenik načelnika, predsjednik Vijeća, izaslanstvo Općine i predstavnici Braniteljske Udruge nazočili su svečanoj sjednici Općine Pakoštane. Tom prigodom je i potpisana Povelja o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između ove dvije Općine.

PODSTRANA2U uvodnom pozdravu načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov, je među ostalim pozdravio i jednog od uvaženih gostiju nazočnog generala Antu Gotovinu.

Pakoštane je malo dalmatinsko mjesto smješteno u samom središtu jadranske obale i jedinstvenom položaju između mora i Vranskog jezera. Okruženo sa čak 5 nacionalnih parkova (Paklenica, Kornati, Plitvička jezera, Slapovi Krke, Sjeverni Velebit). U akvatoriju Općine Pakoštane – u dijelu uokolo otoka Vrgade nalazi se 13 otoka. Na popisu stanovništva 2011. godine, Općina Pakoštane je imala 4.123 stanovnika, od čega u samim Pakoštanima 2.191.

Gospodarski potencijal Općine temelji se prvenstveno na prirodnim prednostima terena i geografskim značajkama prostora. Temeljne gospodarske djelatnosti su turizam i poljodjelstvo. Ovaj prostor oduvijek je temeljio svoj gospodarski razvoj na prednostima prirodne osnove, bez planiranja i ulaganja u razvoj industrijskih potencijala. Turizam je glavna privredna djelatnost za čiji daljnji razvoj postoji niz prednosti. Prije svega to je obalni pojas, zatim otočko područje općine, kao i blizina Parka prirode sa svojim specifičnostima. Kopneno zaleđe Općine s prostorom plodnih polja Vranskog bazena ima sve preduvjete za razvoj naprednog poljodjelstva.

PODSTRANA4

 

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content