Pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“

Centar za socijalnu skrb Omiš u suradnji s turističkim zajednicama Grada Omiša, općina Dugi Rat i Podstrana pokreće pilot projekt „Moje prvo ljetovanje“. Cilj projekta je omogućiti besplatno ljetovanje obiteljima s djecom koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, a čija djeca nikada nisu bila na moru. Ove smo godine u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb izabrali 14 obitelji (izabrane obitelji imaju od 1 do 3 djece) s područja Hrvatske Kostajnice, Gline i Petrinje i to su obitelji koje su korisnici socijalnih naknada i nikada nisu bili u mogućnosti djeci omogućiti odlazak na more.

S predstavnicima turističkih zajednica dogovoreno je da će se projekt provoditi u vremenskom razdoblju od 29.06. do 05.07.2015.g. Do sada su se na suradnju odazvali Kamp Galeb, Studenac, Turističko naselje Sagitta, Radmanove Mlinice i drugi. Uz osiguranje smještaja, planiramo obiteljima osigurati prehranu, slobodne aktivnosti i zanimljive izlete kako bi djeci njihovo prvo ljetovanje ostalo u što ljepšem sjećanju.

Ovim putem pozivamo:

  • sve privatne iznajmljivače s navedenih područja, vlasnike hotela i kampova radi osiguranja smještaja,
  • privredne subjekte kako bi dali svoj doprinos u osiguranju prehrane i osnovnih stvari koje su obiteljima potrebne za boravak na moru,
  • volontere da pomognu oko organizacije i provedbe projekta,
  • sve ljude dobre volje odnosno sve koji mogu svojim doprinosom na bilo koji način pridonijeti realizaciji projekta.

Za sve informacije javite se na tel.021/864 805; te na mail: soc.skrb.omis@gmail.com

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content