Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

U okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere 6. 3. <Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava>.

Ovaj natječaj je zanimljiv jer se za razliku od prethodnih natječaja iz mjera 4.1. i 4.2., na njega mogu javljati mala poljoprivredna gospodarstva i dobiti 100% bespovratna sredstva u iznosu do 15.000,00 eura za razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstva. Prijava na navedeni natječaj zahtjeva dosta jednostavniju proceduru u odnosu na druge raspisane natječaje. Ovaj natječaj je interesantan za mlade poljoprivrednike i sve one koji imaju status nezaposlenih osoba tako da će JU „RERA“ SD u suradnji s HZZ-om u vremenu od 11. do 25. svibnja organizirati prezentacije navedenog natječaja u 11. jedinica lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije. Naš cilj je animirati što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi u što većoj mjeri u našoj županiji iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva, potakli investicije u poljoprivredi i time smanjili broj nezaposlenih.

Na radionicama očekujemo i prisustvovanje predstavnika vaših gradskih i općinskih vijeća te predstavnika resornih upravnih odjela.

Radionica za područje Grada Splita i Solina, Općina Podstrana, Šolta i Klis održat će se 14. svibnja 2015. u 11:00h u prostorijama TZ Općine Podstrana (informativni centar), Davora Jurasa 2, 21312 Podstrana.

Prilog: najvažnije informacije iz pravilnika 6.3.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content