Javni natječaj za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina

Obavještavamo zainteresirane korisnike da je u Narodnim novinama br. 52/15 objavljen novi Javni natječaj za Mjeru “Investicija u vinarije i marketing vina”.

Donator: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Prihvatljivi korisnici sredstava za mjeru Investicije u okviru provedbe Nacionalnog programa su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave. Svi podaci podnositelja prijave koji se vode u upisniku poljoprivrednih gospodarstava i vinogradarskom registru moraju biti točni i ažurirani. Rok za podnošenje prijava za mjeru Investicija je do 12. lipnja 2015. Nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Aktivnosti projekta:

Ciljevi mjere Investicija u vinarije i marketing vina su povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu proizvodnje.

Dozvoljene aktivnosti za mjeru Investicije su:

a)     izgradnja/rekonstrukcija nepokretne imovine
b)    kupnja novih strojeva i opreme, uključujući i računalne programe
c)     opći troškovi vezani uz izdatke iz točaka a) i b) (naknade za arhitekte i inženjere, konzultantske naknade, studije izvedivosti, stjecanje prava na patente i licence)

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu iznose 3.000.000 €.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content