Obilježavanje 150. godišnjice rođenja Don Petra Cara

Sinoć je povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Don Petra Cara, u Pastoralnom centru Gospe od Zdravlja u Sv. Martinu održana prezentacija reprinta knjige don Danka Vlašića i prezentacija djela i rada velikana našega mjesta. Prezentaciju je otvorio uvodnim pozdravnim rječima domaćin svečanosti Don Petar Dukić, te načelnik Općine Podstrana Miran Tomasović koji je u svojim pozdravnim rječima istakao sva velika djela našeg sumještanina.

O samom životu Don Petra Cara detaljno je govorio sam autor knjige, vremešni i još uvijek vrlo aktivan 92 godišnji Don Danko Vlašić, koji nas je vjerno i slikovito odveo u vrijeme kada je don Petar službovao i djelovao za našu Podstranu. Dio don Petrovog života koji nam je malo znan nam je otkrio Don Slavko Kovačić koji se ujedno dotakao i same knjige i autorovog života i doprinosa povijesti Podstrane i Poljičke republike.

Posebno su doprinjeli samoj svečanosti i oživljavanju uspomena na našeg velikog sina recitali i izvedbe učenika osnovne škole „Strožanac“ vođeni pod palicom profesorice Marije Musić, Eme Goreta i Katice Vrbatović.

Večer nas je približila velikim djelima našeg Don Petra Cara, koji iako je bio župnik u Podstrani samo 12 godina, u u njezinom životu i temeljima buduće Podstrane je ostavio neizbrisiv trag.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Leave a Reply

Skip to content