Natječaji

Redni broj Natječaj Ugovarateljno tijelo Rok podnošenja Prihvatljivi prijavitelji Prihvatljiva ulaganja  
         
2. Natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi Splitsko-dalmatinske županije za 2015. Splitsko-dalmatinska županija 31.10.2015. Pravne i fizičke osobe Sufinanciranje plaćene premije osiguranja  za konvencionalnu i ekološku biljnu i stočarsku poljoprivrednu proizvodnju, uzgoj riba i drugih vodenih organizama  u akvakulturi, usjeva, sadnog materijala, višegodišnjih nasada, staklenika, plastenika, riba, rasplodne i tovne stoke, proizvodnih objekata i opreme u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sufinanciranje se odobrava  u visini do 25 %-tnog iznosa od uplaćene premije osiguranja.Sufinanciranje premije osiguranja za istu površinu  ili isto grlo stoke  ili istu jedinicu proizvodnje  može se ostvariti  samo jednom godišnje. Maksimalan iznos  po uplaćenoj premiji  za osiguranje proizvodnje  u tijeku jedne godine po pojedinoj pravnoj  ili fizičkoj osobi  kad je ona osiguranik  iznosi 30.000,00 kuna. Povećanjem broja zahtjeva  za sufinanciranjem  iznad osiguranoga iznosa  proporcionalno će smanjiti  plaćanje po zahtjevu.  
3. Natječaj za energetsku obnovu zgrada Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 12.11.2015. Građani Fond će sufinancirati povećanje toplinske izolacije zgrada, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu ili unaprjeđenje sustava grijanja. Ključan uvjet je da se provedbom planiranih mjera osigura ušteda energije za grijanje prostora od minimalno 30%. Obnovu zgrada sufinancirat ćemo u iznosu od 40% do 80% vrijednosti investicije, odnosno maksimalno 1,4 milijuna kuna po zgradi.  
4. Podmjera 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 23.12.2015. Mala i srednja poduzeća, velika poduzeća, zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, fizičke osobe Opći cilj je dodjela sredstava mladim poljoprivrednicima kako bi lakše pokrenuli svoje poslovanje. Iznos bespovratnih sredstava je 10.000.000 eura. Isplata se vrši u tri rate u razdoblju od najviše tri godine: isplata prve rate u iznosu od 30% ukupno odobrene javne potpore, isplata druge rate u iznosu od 50% nakon tri mjeseca, isplata treće rate u iznosu od 20% nakon provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu i stjecanja stručnih znanja i vještina ukoliko iste nije imao prilikom podnošenja zahtjeva za potporu. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.  
5. Poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja        Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Do iskorištenja sredstava, konačan rok 31.12.2015. Građani U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurano novih 8 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje 10.000 A+++ uređaja. Poticaji će ponovo iznositi 800 kuna po uređaju, a cilj provedbe ovog programa je postizanje energetskih ušteda u kućanstvima odnosno smanjenje potrošnje energije na nacionalnoj razini. Javni poziv za građane bit će objavljen u listopadu, a građanima će ponovno biti dostupan popis svih modela i prodajnih mjesta.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content