LAG Kamen i more održao 1. sjednicu Upravnog odbora!

Prva sjednica Upravnog odbora LAG-a Kamen i more je održana u srijedu, 28. listopada, u trogirskoj Gradskoj vijećnici.

U ime Općine Podstrana, na sjednici je prisustvovao  gospodin Tonči Mikuličić, a raspravljalo je se o temama vezanim za: Natječaj za materijalnu pomoć LAG – ovima, Strategiju i Proračun LAG – a Kamen i more.

Do kraja ove godine, prema neslužbenim informacijama, bit će objavljen novi Natječaj za materijalnu pomoć LAG – ovima na koji će se LAG Kamen i more prijaviti u svrhu dobivanja sredstava za troškove opremanja LAG-a i zapošljavanje jednog djelatnika.

Proveden je Natječaj za odabir izrađivača Strategije LAG-a Kamen i more te je, kao najpovoljniji ponuditelj, izabrana konzultantska tvrtka Azra d.o.o. čija ponuda je iznosila 80.000,00 kn. Trošak izrade strategije će se financirati iz novčanih sredstava prikupljenih od članarina koju plaćaju jedinice lokalne samouprave prema broju stanovnika.

Kao preduvjet za početak izrade strategije LAG-a potrebno je da sve jedinice lokalne samouprave izrade vlastite strategije na kojima će se bazirati zajednička strategija.

Strategija Općine Podstrana je već u izradi i očekujemo da će biti gotova do kraja 2015.godine.

Posljednja točka dnevnog reda bio je Proračun te je usvojen prijedlog visine sredstava iz proračuna kojima može raspolagati predsjednik LAG-a Kamen i more.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content