Obavijest stanovništvu Podstrane

Na Području općine Podstrana a i šire pojavila se zaraza „crvene palmine pipe“. Posebno su ugrožene palme Phoenix canariensis (kanarska datulja).

Preporuka struke, gosp. Jadranko Antičević viš.inspektor  za fitosanitarni nadzor, da se odmah pristupi sprječavanju zaraze na poznat način sa sredstvom  „CONFIDOR“.

Tretiranje: primjenjuje se injektiranjem u deblo u količini 4-10ml/svakih 1,5-2m promjera krune palme. Vremenski razmak izmedju primjena iznosi 45-55 dana od ožujka do studenog.

Ne primjenjivati u vrijeme cvatnje korova.Odstraniti korove prije cvatnje.Kod prve pojave štetnika ili pojave prvih simptoma napada

MAX BROJ PRIMJENA : 6

Zaljevanjem  korjena kroz sistem za navodnjavanje  u količini 8-10l/ha.Vremenski razmak izmedju primjena iznosi 40-40 dana.primjenjuje se kod prve pojave štetnika ili pojave prvih simptoma napada Prskanje vegetacijskog vrha biljke u koncetraciji  0,05 0,075%

MAX BROJ PRIMJENA :2

Više o štetniku

Općina Podstrana će i ovom prilikom osim informacijom sa svojim djelatnicima iz vl. pogona  i DVD-a Podstrana omogučiti zbrinjavanje palmi koje se moraju ukloniti iz prostora i paliti da bi se zaraza  potpuno uništila.

Savjetujemo  stanovnike koji u svojim vrtovima posjeduju stabla palmi da reagiraju i tretiraju svoje višegodišnje nasade.

Za dodatne informacije nazovite:  021 330451 vl. pogon Općine Podstrana

Vlastiti Pogon Općine Podstrana

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content