Novčana pomoć za novorođenu djecu u 2018. godini

Splitsko – dalmatinska županija objavila je uvjete za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu u 2018. godini.

Popis dokumenata potrebnih za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođeno dijete koje je potrebno priložiti uz Zahtjev:

a) Preslika osobne iskaznice – za roditelja ili posvojitelja podnositelja zahtjeva;
b) Uvjerenje o prebivalištu za oba roditelja ili posvojitelja odnosno uvjerenje o privremenom ili stalnom boravku za roditelja stranog državljanina (ne starije od 6 mjeseci);
c) Preslika izvadka iz matice rođenih ili rodni list za novorođeno dijete za koje se traži naknada;
d) Uvjerenje o prebivalištu za novorođeno dijete za koje se traži naknada (ne starije od 6 mjeseci);
e) Preslika izvadaka iz matice rođenih ili rodni list – za svu djecu navedenu u zahtjevu;
f) Preslika IBAN računa jednog od roditelja ili posvojitelja na koji će se izvršiti isplata novčanih sredstava. (Ukoliko posjedujete zaštićeni račun, molimo Vas da u najbližoj poslovnici FINE ispunite obrazac s naznakom da očekujete novčanu pomoć za novorođeno dijete od Splitsko-dalmatinske županije);
g) Ostali dokumenti ovisno o okolnostima (pravomoćna presuda o razvodu braka, pravomoćno rješenje o posvojenju ili uvjerenje o istom te ostali dokumenti na traženje referenta).

Napomena: Obitelji s troje i više djece koji imaju prebivalište, odnosno privremeni ili stalni boravak na području općina i gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz 1.grupe, kojima će se vršiti isplata novčanih sredstava u tri kalendarske godine, dužni su dostaviti Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb početkom svake kalendarske godine:

– Uvjerenje o prebivalištu za oba roditelja ili posvojitelja, odnosno uvjerenje o privremenom ili stalnom boravku za roditelja stranog državljanina (ne starije od 6 mjeseci);

– Uvjerenje o prebivalištu za novorođeno dijete (ne starije od 6 mjeseci).

Zahtjevi se predaju Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, na adresu:  Domovinskog rata 2, 21000 Split, u roku 3 mjeseca od dana rođenja djeteta.

Posvojitelj malodobnog djeteta koji ispunjava uvjete u roku 3 mjeseca od dana pravomoćnosti rješenja o posvojenju.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content