Prijava štete od elementarne nepogode

Mještani Podstrane koji su pretrpjeli štetu od olujnog i orkanskog vjetra koji je puhao tijekom 23. veljače 2019. godine mogu prijaviti štetu u Općini Podstrana:

  • e-mailom na adresu: tajnica@podstrana.hr,
  • osobno na protokol Općine, ili
  • poštom na adresu: Općina Podstrana, Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode Općine Podstrana, Trg dr. Franje Tuđmana 3, 21312 Podstrana,

zaključno sa srijedom 6.ožujka 2019. godine.

Za prijavu štete koristi se obrazac EN-P i izjava privole za obradu osobnih podataka Adobe Acrobat, a isti se mogu dobiti na protokolu Općine ili na web stranici www.podstrana.hr

Obrasce prijave štete treba dostaviti najkasnije do 06. ožujka (srijeda) 2019. g. do 14:00 sati.

Informacije u svezi s prijavom štete mogu se dobiti u Općini Podstrana, radnim danom od 07:00 do 15:00 sati, na kontakt tel: 021/330-545 i 021/330-300.

Mogućnost prijave štete još uvijek ne znači da je proglašena elementarna nepogoda, ali će temeljem prikupljenih podataka Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda moći procijeniti visinu štete te izvijestiti Župana koji će, ovisno o ispunjenju uvjeta za proglašenje elementarne nepogode sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (NN 16/19) proglasiti elementarnu nepogodu.

Na temelju izvještaja Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode, a ovisno o odluci da li će Županija proglasiti elementarnu nepogodu ili ne, Općina će donijeti odluku o eventualnoj isplati novčane pomoći.

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode Općine Podstrana

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content