Priopćenje za javnost o provedbi obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u D.V. „Brat Sunce“, Podstrana 17.06.2020.

Dana 17.06.2020. održano je predavanje o održivom gospodarenju otpadom u Dječjem vrtiću „Brat Sunce“ u Općini Podstrana u sklopu projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun“.

Predstavnica tvrtke Alfa atest d.o.o. iznijela je stručno predavanje na temu „Što je otpad, a što smeće?“. Edukacija je potaknula djecu na razmišljanje da miješani komunalni otpad prikupljen u našim domovima ne nestaje iz okoliša kada ga prikupi komunalna tvrtka, već da završava na odlagalištu otpada. Upravo odvajanjem otpada po vrsti u kućanstvu i korištenjem budućeg reciklažnog dvorišta „Perun“ povećati će se stopa odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te smanjiti količina otpada na odlagalištu.

Djeci su podijeljeni edukativni materijali (brošure i letci). Dio atmosfere sa stručnog izlaganja pogledajte u fotogaleriji.

Projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Perun“ sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content