skip to Main Content

Obavijest roditeljima učenika Osnovne škole Strožanac

Zbog učestalog povećanja broja učenika Osnovna škola Strožanac, Strožanac – Podstrana susrela se s problemom stvaranja velikih gužvi na prilazu školi.

Gužve se stvaraju osobito za vrijeme kišnih dana kada većina roditelja dovoze i odvoze djecu u školu, te se zbog velikih gužvi u prometu dovodi u pitanje sigurnost djece kao i nesmetano odvijanje prijevoza školskih autobusa.

Zbog navedenog Osnovna škola Strožanac je uz pomoć Općine Podstrana i odobrenih sredstava Osnivača, Splitsko – dalmatinske županije osigurala sredstva za proširenje školskog parkirališta u dvorištu škole. Riječ je o parkiralištu sa 35 parkirnih mjesta sa dodatna 2 parkirna mjesta za osobe sa invaliditetom.

Navedeno proširenje parkirališta isključivo je za potrebe škole i roditelja naših učenika kako bi se smanjile učestale gužve u krugu škole (kružni tok), te  povećala sigurnost djece u prometu.

Molimo sve roditelje da se ne zadržavaju u kružnom toku ispred škole nego da prilikom dovođenja i odvođenja djece u školu koriste isključivo novo uređeno školsko parkiralište koje će tijekom radnog dana biti otvoreno.

Nadamo se da će novo otvoreno parkiralište uistinu poboljšati pristup školi i pridonijeti smanjenju prometnih gužvi naročito za vrijeme kišnih dana.

Navedeno parkiralište otvoreno je za korištenje od 01. ožujka 2022. godine.

Ovom prilikom Osnovna škola Strožanac, zahvaljuje se Osnivaču Splitsko – dalmatinskoj županiji na čelu sa županom Blaženkom Bobanom, te načelniku Općine Podstrana Miji Dropuljiću koji su prepoznali problem naše škole, pružili nam nesebičnu podršku i pomogli da ovaj projekt bude realiziran u što kraćem vremenskom roku.

Ravnateljica
Žana Prižmić, dipl. učit.

Back To Top Skip to content