skip to Main Content

Podstrana kao poželjna destinacija za tržište digitalnih nomada vrijedno 787 milijardi dolara

Kako privući digitalne nomade saznat ćemo na edukaciji Tomislava Pancirova u organizaciji TZ Podstrane

Prema istraživanju iz 2021. godine u svijetu je trenutno 35 milijuna digitalnih nomada s ekonomskom vrijednošću od čak 787 milijardi dolara godišnje, izračunato kao agregat godišnje potrošnje.

Predavač, Tomislav Pancirov, najpoznatiji je digitalni nomad u Hrvatskoj te su ga o toj temi čak citirali i u Hrvatskom saboru dok se raspravljalo o vizama za digitalne nomade. Kao konzultant za digitalne komunikacije radio je s najvećim klijentima u regiji, a fokusira se na personalizirane edukacije, strateško pozicioniranje i brending putem digitalnih kanala te stvaranje kvalitetnog sadržaja na društvenim mrežama.

Splitsko područje, na najvećoj stranici za digitalne nomade – Nomadlistu, je u Hrvatskoj drugo po popularnosti, a 122. u svijetu. Za usporedbu Ko Pha Ngan (Tajland), Gran Canaria (Španjolska) i Lisabon (Portugal) zauzimaju prva tri mjesta.

Edukacija je namijenjena svim dionicima u turizmu, a neke od tema koje će biti obrađene su:

  • Korištenje društvenih mreža i platformi za povezivanje s gostima i brendiranje
  • Storytelling pristup komunikaciji
  • Tko su digitalni nomadi te kako komunicirati s njima
  • Kako koristiti alate, aplikacije i analitiku za bolje rezultate
  • Povezivanje s influencerima i suradnje
  • Utjecaj brendiranja dionika u turizmu na brendiranje cjelokupne destinacije

Osim toga polaznici će imati priliku sudjelovati u interaktivnoj vježbi osmišljavanja kalendara objava za svoje digitalne kanale.

Zdravka Švenda, direktorica TZ Podstrane, izjavila je:

Turizam globalno doživljava velike promjene, a prepoznavanje trenda poput ovog u skladu je s razvojnim ciljevima Turističke zajednice Općine Podstrana, pogotovo dolascima tijekom cijele godine i dužim boravkom gostiju. Digitalni nomadi žele osjetiti autentičan dalmatinski način života i upravo zato je ključno da naši iznajmljivači, koji su najbolji ambasadori Podstrane, budu na ovoj edukaciji koju za njih organiziramo.

Vezano uz infrastrukturu i uvjete za dolazak nomada prof. Mijo Dropuljić, načelnik Općine Podstrana komentirao je:

Sudjelovali smo na sastanku vezanom uz provedbu EU projekta „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u gradu Omišu te općinama Dugi Rat, Podstrana i Zadvarje“ kroz koji će biti osigurane usluge na optičkoj infrastrukturi za kvalitetan, neprekinuti pristup internetu od minimalno 100 Mbit/s što je bitan preduvjet za dolazak digitalnih nomada te veću atraktivnost Podstrane za lokalno stanovništvo.

„EDUKACIJA DIGITALNIH KOMUNIKACIJA: KAKO PRIVUĆI DIGITALNE NOMADE“ će se održati u kongresnoj dvorani u hotelu Le Méridien Lav u subotu, 2. travnja od 9 do 13 sati. Broj mjesta je ograničen, a kako bi sudjelovali morate se prijaviti na sljedećem linku: https://forms.gle/3TFLEVV2Gphidxy48

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 021/333-775, a u slučaju poteškoća oko prijave pošaljite upit na e-mail: info@visitpodstrana.hr

Back To Top Skip to content