skip to Main Content

Bicikli za najuspješnije učenike OŠ Strožanac

Danas je načelnik Mijo Dropuljić na tradicionalnoj podjeli svjedodžbi nakon završetka školske godine, uz prisutnost učitelja i roditelja, dodjelio nagrade najboljim učenicima osnovne škole Strožanac. Nagrada je novi bicikl, a sve kako bi dodatno stimulirao i nagradio trud i napor koji učenici ulažu u svojim svakodnevnim školskim izazovima. Na taj način želio im je poručiti kako se trud i zalaganje svakako isplate, a odlukom da nagrada bude baš bicikl želio je poručiti koliko je važan i zdrav način života.

U suradnji s Odborom za školstvo i predškolski razvoj, na čelu s profesorom Ivanom Grbavcem, razradili su kriterije prema kojima je svaka smjena dobila četiri najbolja učenika (po jednog najboljeg u svojoj generaciji – od 5. do 8. razreda) koji su nagrađeni. Ukupno su podijelili 8 bicikli. U obzir su se uzimali samo učenici uzornog vladanja i bez pedagoških mjera. Prosjek 5.0 donio je najviše bodova, a dodatne bodove donosila su i prva 3 mjesta na individualnom državnom natjecanju i prosjeci prethodnih razreda.

Nakon pozdravnog govora načelnik je uručio nagrade učenicima, a nagrađeni su: Iris Ivandić, Ivan Gavran, Leona Sefer, Tadej Jozić, Filip Sunara, Marija Bosančić, Lucija Marie Marunčić i Lucija Bagarić.

Načelnik je čestitao učenicima i njihovim učiteljima, pri čemu je naglasio da posebno zahvaljuje učiteljima na trudu kojim prenose znanje na učenike, te kako je ponosan na cijeli kolektiv osnovne škole Strožanac.

Na ovaj način još jednom je pokazao koliko mu je važno ulaganje u mlade i koliko potiče njihovu izvrsnost.

 

Back To Top Skip to content