skip to Main Content

Načelnik Mijo Dropuljić odlučio se za povećanje plaća svojim mještanima – IPAK SU LJUDI NA PRVOM MJESTU

Načelnik Mijo Dropuljić odlučio se za povećanje plaća svojim mještanima.

Podsjetio je kako je Vlada RH izmjenama poreznih propisa za 2024. godinu ukinula prirez i omogućila gradovima i općinama da samostalno utvrđuju stopu poreza koje se tiču plaća zaposlenika. Od takvih prihoda, Općina Podstrana bi do sada uprihodila 650.000,00 eura (ili oko 4.900.000,00 kuna) godišnje. Bez obzira na to što se radi o pozamašnom iznosu, predložio je da Općina Podstrana iskoristi ovu odluku Vlade i to na najbolji mogući način – povećanjem plaća mještanima.

Naglasio je kako se odriču sigurnih prihoda i najavio kako neće ići u samostalno uvođenje novih stopa poreza na plaće nego kompletni iznos ostavljaju na računu mještana.

Na ovaj način, mještani će uz zadržavanje svih dosadašnjih prava od 1. 1. 2024. svaki mjesec primati veće place, čime najbolje potvrđuju kako im je boljitak mještana uvijek na prvom mjestu.

Važno je naglasiti kako sve navedeno neće utjecati na realizaciju započetih kapitalnih projekata za Podstranu jer će znati pronaći načina kako nadoknaditi dosadašnje sigurne prihode. Ističe kako će to učiniti dodatnim uštedama, povećanjem prihoda kroz veću gospodarsku aktivnost na području Podstrane, kao i povlačenjem sredstava iz nacionalnih i EU fondova.

Back To Top Skip to content