skip to Main Content

Konačno ishođena pravomoćna građevinska dozvola za sportsku dvoranu u Strožancu

Općina Podstrana ishodila je potvrdu pravomoćnosti građevinske dozvole za građenje trodijelne sportske dvorane u Strožancu.

Javna sportska dvorana graditi će se na zemljištu pored osnovne škole Strožanac, budući da, s jedne strane postojeća školska dvorana ne zadovoljava u cijelosti potrebe škole, a s druge strane na području općine Podstrana ne postoji dvorana koja bi zadovoljila potrebe održavanja sportskih, kulturnih i drugih manifestacija.

Naša školska djeca, mladež, sportaši, klubovi, te udruge u sportu i kulturi napokon će dobiti najmoderniju dvoranu za treninge i druženje.

Sportska dvorana projektirana je kao trodijelna dvorana. Unutar gabarita borilišta planirane su montažne tribine na izvlačenje kapaciteta 448 gledatelja. Od športskih igara u dvorani se mogu igrati utakmice u rukometu, malom nogometu, košarci, odbojci, kao i svi drugi dvoranski sportovi. Unutar dvorane nalazi se i mala dvorana za fitness te prateći prostori: garderobe, spremišta, sanitarni čvorovi korisnika dvorane, prostori za pomoćno osoblje, kabineti profesora/trenera, prostori za ambulantu/hitnu pomoć, recepcija, press room itd. Na krovu dvorane nalaze se tri vanjska sportska terena, a sa istočne i sjeverne strane dvorane nalazi se ukupno 37 parkirnih mjesta, te hortikulturalno uređen okoliš.

Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su u općinskom proračunu, a javna nabava građevinskih radova raspisati će se do sredine rujna ove godine.

 

Back To Top Skip to content