skip to Main Content

Ekološka akcija čišćenja podmorja lučice Strožanac u Podstrani

Jučer je načelnik Mijo Dropuljić sudjelovao u ekološkoj akciji čišćenja podmorja lučice Strožanac u Podstrani. Općina Podstrana u suradnji s TZ Općine Podstrana i REK Podstrana, jučer je organizirala još jednu u nizu ekoloških akcija.

Ekološku akciju čišćenja sufinancirala je i Splitsko-dalmatinska županija kroz Javni poziv za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine te promocija projekta “Pomorsko je dobro” na području Splitsko-dalmatinske županije u 2024.godini.

U akciji su sudjelovali i članovi DVD Podstrana, DŠR Strožanac i PIK Mornar iz Splita. Iz mora su izvukli auto gume, staklene i plastične boce, vrše, željezo i drugi otpad, a vrijedni volonteri su razvrstali otpad i odložili u reciklažno dvorište.

Kao što je i vidljivo na slikama, nisu pronašli puno otpada što dokazuje da je naše podmorje čisto, a tome pridonose i učestale ekološke akcije koje se provode diljem Podstrane. Do kraja ove godine provesti će se još nekoliko ekoloških akcija čišćenja podmorja Podstrane i ušća rijeke Žrnovnice.

Čišćenjem obalnog područja doprinosi se očuvanju morskog eko sustava koji je sve više ugrožen morskim otpadom, te se ujedno održava obala i podmorje čistim kako bismo i dalje ostali poželjna turistička destinacija.

Back To Top Skip to content