skip to Main Content

Održana početna konferencija projekta „Zaželimo zajedno“

U srijedu 27. listopada 2021. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Općine Podstrana je održana početna konferenciju projekta „Zaželimo zajedno“.

Sudionici konferencije upoznati su s osnovnim informacijama o projektu te o ciljevima projekta.
Projekt se 100 % financira, od toga 85% sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020 a 15 % iz državnog proračuna RH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.344.700,00 kuna.

Vrijeme provedbe projekta je 18 mjeseci.

Nositelj projekta je Općina Podstrana uz obvezne partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Split te Centar za socijalnu skrb Split.

Projektom je zaposleno 15 žena na razdoblje od 12 mjeseci, koje brinu o 90 krajnjih korisnika s područja općine Podstrana.

Krajnji korisnici Projekta su osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju s područja općine Podstrana, koji imaju izravnu korist ovog Projekta.

Projektom će se dodatno obrazovati 5 žena koje će nakon završenog programa obrazovanja postati konkurentnije na tržištu rada.

Ovo je drugi put da Općina Podstrana sudjeluje u Programu zapošljavanja žena – Zaželi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. U prvoj fazi programa Općina Podstrana je projekt provodila zajedno s Udrugom osoba s invaliditetom Agape iz Omiša, a sada, u drugoj fazi, samostalno provodi program.

Projektom su iznimno zadovoljni svi sudionici: Provoditelj Općina Podstrana, zaposlene žene i krajnji korisnici te se svi nadaju i trećoj fazi Programa zapošljavanja žena – Zaželi.

Back To Top Skip to content